Het Nieuwe Solliciteren: gewoon dóen!

Briefopbestelling

Het Nieuwe Solliciteren is meer dan het Oude Solliciteren in een nieuw jasje. We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

LinkedIn
Het betekent allereerst dat je – nog vóórdat je überhaupt aan solliciteren denkt – ervoor zorgt dat je LinkedIn profiel minstens op orde is! Met daarin de juiste werkervaring, werkgevers, specifieke prestaties en natuurlijk je opleiding. Een foto die recht doet aan de baan waarin je werkt is een pré. Dus geen informele kleding of vakantiefoto als je een representatieve functie hebt bijvoorbeeld.

Curriculum Vitae
Het allerbelangrijkste document daarna is je CV. Meer dan 90% van de werkgevers scant in eerste instantie je CV. En het zal duidelijk zijn: als je iets scant, dan moet het er dus ook in één ogenblik goed uitzien, want ze doen er niet langer over dan twee minuten. Dat betekent het juiste lettertype, dus overal hetzelfde, de juiste jaartallen steeds op dezelfde manier weergegeven en met uiteraard de laatste baan bovenaan je CV. Let op witregels. Dat klinkt bijna als iets sufs, maar een werkgever ziet het bij een scan onmiddellijk. Zorg voor gelijke witregels tussen al je banen.

Bekijk voorbeelden of Ga naar bestellen

Het is aan te bevelen een persoonlijk of professioneel profiel op te nemen in je CV. Zorg er uiteraard voor dat het de juiste informatie bevat. Bega niet de fout door veel zinnen te beginnen met ‘Ik..’ Vermijd dat waar mogelijk. Onze CV’s bevatten standaard een persoonlijk profiel. Heb je een CV bij ons besteld, dan kun je tegen een vergoeding dezelfde informatie op je LinkedIn profiel laten plaatsen.

Sollicitatiebrief/motivatiebrief
Het tweede belangrijke document blijft nog steeds de sollicitatiebrief. Voor bijna iedereen een lastige hobbel. Die gaat immers over jezelf en in één A4´tje moet je vertellen waarom jij juist de meest geschikte persoon bent voor die baan. Waarom je het bedrijf zo interessant vindt en wat jouw specifieke toegevoegde waarde is.

Bekijk voorbeelden of Ga naar bestellen

Heb je dit allemaal goed voor elkaar dan ligt je nieuwe baan bijna voor het oprapen! We wensen je veel succes toe bij je sollicitatie!