Online sollicitatiegesprek

Gaan we binnenkort weer op locatie naar ons sollicitatiegesprek? Of blijven we deze gesprekken voorlopig online houden? De verwachting is dat we in de aankomende maanden – en mogelijk zelfs permanent – sollicitatiegesprekken zo veel mogelijk online voeren. Het is daarom handig te weten wat de do’s & don’ts zijn.

Werkgevers maken vaak gebruik van de volgende videotools: Skype, Zoom, Whatsapp, Whereby en Facetime. Meer informatie over deze videotools vind je op de website van werk.nl: https://www.werk.nl/werkzoekenden/werkhoek/1-5-meter-afstand-5-handige-videotools-om-een-sollicitatiegesprek-te-houden.aspx

’n Andere voorbereiding
Een sollicitatiegesprek vanuit huis vergt een andere voorbereiding, zoals:

1. Controleer beeld en geluid.
Het is belangrijk dat je toekomstig werkgever je goed kan zien. Zorg dus voor voldoende licht (en niet te veel) en zorg dat je gezicht groot genoeg in beeld komt. Maak gebruik van een koptelefoon of oortjes, zodat jullie allebei geen last hebben van omgevingsgeluiden.

2. Controleer de verbinding en het batterijniveau.
Deze mogen natuurlijk niet wegvallen tijdens het gesprek!

3. Controleer je omgeving.
Je omgeving mag niet te druk ogen of klinken, want dat leidt de aandacht van jouw gesprekspartner af. Zorg er daarom voor dat jouw achtergrond rustig en opgeruimd is. Ook is het voor jezelf beter om andere programma’s of apps te sluiten of andere dingen die jou af kunnen leiden.

En natuurlijk blijft het, net als bij een sollicitatiegesprek op locatie belangrijk om nette kleding te dragen en te letten op je lichaamshouding. Om dit alles te controleren, kun je voorafgaand aan je online sollicitatiegesprek samen met een vriend of vriendin oefenen.

Onze missie
Door onze brede kennis en jarenlange ervaring op het gebied van solliciteren, kun je bij BriefopBestelling niet alleen terecht voor brieven, cv’s en profielen, maar ook voor adviezen en trainingen. Kortom: we bieden alles om je effectief en efficiënt bij de zoektocht naar een nieuwe baan te ondersteunen. Dat is immers onze missie!